Vacatures zoeken over SSL


De websites van Hanze Media Groep gaan dit kwartaal over op SSL. Waarom kiezen wij hiervoor en waarom is dit iets waar u als klant van Hanze Media Groep ook over na moet denken?

Vertrouwd surfen op onze vacaturebank

Iedereen kent ondertussen wel het woord ‘phishing’, het is steeds vaker in het nieuws. Mensen schrikken dat de gegevens worden opgeslagen tijdens het surfen. Zo slaan we bij Hanze Media Groep ook de nodige gegevens op van onze kandidaten en werkgevers.

Om kandidaten te garanderen dat we veilig werken bieden we een SSL-certificaat. Met het groene slotje in de adresbalk en onze bedrijfsnaam ernaast stralen we veiligheid uit.

Data encryptie

Via onze inschrijf en sollicitatieformulieren worden dagelijks veel gegevens verzonden. Bij een normale verbinding tussen de browser en server worden gegevens op en bloot via het internet verstuurd. Ondanks dat we bij Hanze Media Groep ieder moment van de dag onze verbindingen monitoren op invloeden van buitenaf creëren we met SSL een extra laag van veiligheid.

Met een SSL-certificaat worden data gegevens ge-encrypt (versleuteld). Hiermee verstuurd de browser een pakket aan data met een sleutel en de ontvangende server heeft de sleutel van deze data. Dit gebeurd met iedere sessie en zo weet je zeker dat niemand de informatie in handen krijgt.

Nederlandse wetgeving

De Nederlandse wet bepaalt tevens dat je met het versturen van gegevens een beveiligde verbinding moet gebruiken. Met een SSL certificaat zorg je ervoor dat niemand anders meekijkt met de gegevens van de sollicitatie.

Goed voor de vindbaarheid in Google

Vanaf augustus 2014 heeft Google besloten om websites met een https een hogere positie in de ranking te geven om ook het gebruik van SSL certificaten te stimuleren.