Facebook voor uw recruitment campagnes


Na WhatsApp is Facebook het meest gebruikte platform voor sociale interactie. Met ruim 9,6 miljoen Nederlanders op het platform is het een enorme bron van kandidaten zowel actief als passief.

Het adverteren op Facebook kan intimiderend zijn als je dit nog niet eerder hebt ingezet. Er zijn aardig wat mogelijkheden die je tot je beschikking hebt om deze doelgroepen te bereiken. Deze drie stappen helpen u naar meer conversie op je Facebook advertentiebudget:

1. Personaliseer zoveel mogelijk op vacatureniveau

Een advertentie schrijven voor iedere vacature kan het verschil maken in een succesvol bericht of een bericht wat nooit gezien gaat worden. Hoe beter de afbeelding en tekst aansluit op wat u met de vacature wilt vertellen hoe meer clicks op je campagne en veelal een lagere cost per click. Immers Facebook beloont relevante advertenties met een lagere kostprijs per click.

Kies een doelstelling voor je campagne

facebook-hmg

Voor recruiting doeleinden adviseren wij de optie “je bericht promoten”. Wanneer u deze optie kiest optimaliseert Facebook op de engagement die uw vacature genereert. Dit is wat u wilt bij het promoten van uw vacature.

Kies een passende afbeelding

Een afbeelding zegt soms meer dan 1000 woorden. Met de afbeelding die u gebruikt in uw postbericht wilt u iets vertellen over de bedrijfsuitstraling en tegelijkertijd misschien wel wat zeggen over het type persoonlijkheid wat u zoekt.

2. Target de ideale kandidaten

Nu dat we een mooie advertentie hebben gemaakt willen we ervoor zorgen dat we het juiste publiek bereiken met deze advertentie. Met Facebook kunt u op zeer veel verschillende niveau’s targetten maar een aantal van deze facetten kunnen interessant zijn:

  • Locatie
  • Bedrijven werkzaam
  • Scholingsniveau
  • Talen
  • Interesses (bijvoorbeeld voor technisch georiënteerd personeel).
  • Connectie met uw eigen Facebook pagina

3. Beslis waar u nieuwe kandidaten naartoe stuurt (de landingspagina)

Als u een kandidaat enthousiast hebt gemaakt met een advertentie dan is het belangrijk dat ze op een goede landingspagina komen met voldoende manieren om hun reactie achter te laten.

Waar mogelijk kunt u op de sollicitatiepagina gebruik maken van een Facebook login button. Hiermee stelt u kandidaten in de gelegenheid om eenvoudig hun gegevens al in te vullen op basis van hun Facebook profiel (velden zoals, naam, adres, woonplaats, telefoonnummer etc.). Dit is weer drempelverlagend en indien een kandidaat afhaakt zou u deze alsnog kunnen bellen voor een gesprek.

Onze tips voor een goede landingspagina:

  • Zorg voor een helder formulier met duidelijk leesbare invulvelden
  • Probeer het aantal velden te beperken
  • Geef de kandidaat de mogelijkheid om op een andere manier contact te leggen op de pagina zelf (e-mail adres, telefoonnummer, linkedin van de recruiter)
  • Indien technisch haalbaar: Zorg voor een Facebook login bij uw Facebook campagnes om eenvoudig de contactgegevens te verzamelen.