Metazoekers

Tegenwoordig zijn er erg veel zogeheten “metazoekers” te vinden op het internet. Deze metazoekers indexeren vacatures van vacaturebanken en werkgevers. Meestal sites met minimaal 15 vacatures doorlopend komen in aanmerking om opgenomen te worden op een meta zoeker.

Met onze labels publiceren we uw vacatures ook door op deze metazoekers via onze hiervoor speciaal ontwikkelde XML koppelingen. Uw bedrijfsnaam komt erbij te staan samen met een link naar onze website. Uw vacature komt dan ook direct in het blikveld van de bezoekers van deze websites. In het totaal genereren deze metazoekers momenteel meer dan 3,3 miljoen bezoekers per maand. Een goede reden om hier op te staan dus.

Op het moment dat een bezoeker klikt op de vacature in een metazoeker wordt hij doorverwezen naar onze vacaturebank. Hier kan de kandidaat vervolgens ook solliciteren. Zodra uw vacature van onze site verwijderd wordt verdwijnt hij automatisch ook van de metazoeker, dit dankzij onze XML koppelingen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het rondzwerven van uw vacatures op het internet.

Heeft u vragen over deze metazoekers? Neem dan gerust contact met ons op op 038 423 33 30, we staan u hierover graag te woord.

Waar staat mijn vacature allemaal?

Uw vacature is in ieder geval te vinden op onderstaande metazoekers:

Wat is het bereik van deze metazoekers?

Benieuwd naar het bereik van de metazoekers? We kunnen u in ieder geval vertellen welke de grootste zijn momenteel in Nederland. Onderstaande grafiek laat zien dat Indeed & Trovit met elkaar concurreren om een nummer één positie en sinds kort is Jobrapido hier overheen gegaan. Naar een redelijk betrouwbare schatting kunnen we melden dat Jobrapido ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per maand verwerkt op de website. In die verhouding kunt u ongeveer inschatten wat de rest doet.

Metazoekers 2012

 

Met schattingen die we hebben gedaan op basis van de Google Ad planner komen wij tot de volgende bereikcijfers (gemeten maart 2012):

Jobrapido.nl:  1.100.000 bezoekers
Indeed.nl:   970.000 bezoekers
Trovit.nl: 470.000 bezoekers
Njobs.nl: 430.000 bezoekers
Banen.nl: 120.000 bezoekers
Jooble.co.nl: 85.000 bezoekers
Career-jet.nl: 53.000 bezoekers

Hoe worden vacatures geplaatst en verwijderd?

Vacatures Plaatsen
Vacatures Verwijderen

Toch nog vragen? Geen enkel probleem natuurlijk. U kunt ons altijd even bellen of mailen met uw vraag omtrent metazoekers en het doorplaatsen van uw vacatures op deze websites. We zijn bereikbaar op 038 432 33 30.

Over Hanze Media Groep

De Hanze Media Groep is uitgever van vijf vacaturebanken, te weten Bouwvacatures, Vacant, Techniekvacaturebank, Gamecareers & Officevacatures.

Laat een reactie achter